Muziek, kunst & cultuur

Muziekweb

Kunt u die ene cd van uw favoriete band nergens vinden? Kijk dan eens op Muziekweb. De catalogus omvat meer dan 400.000 cd's, zo'n 15.000 muziek-dvd’s en 300.000 lp's! Muziekweb is daarmee de grootste fonotheek van Europa. Je kunt direct inloggen en reserveren met je bibliotheekpas. Je krijgt een mail van Muziekweb als je de cd's kunt afhalen in de bibliotheek. Let op: lenen van Muziekweb is niet gratis.

Ga naar Muziekweb

Filmbieb stopt per 1 juli

De Filmbieb stopt per 1 juli aanstaande. Ook goed nieuws: NBD Biblion ontwikkelt in samenwerking met bibliotheken een streamingdienst, als alternatief voor de dvd. Zo kunnen bibliotheekleden in de toekomst hopelijk thuis genieten van films en documentaires van de bibliotheek. Hou onze liveblog in de gaten!

Lees het artikel

Ga naar de Filmbieb

Kunst in de bieb

Iedere maand zijn er zowel in de bibliotheken in Doetinchem, Hengelo en Zelhem wisselende exposities. Kijk in de activiteiten kalender. Bibliotheek West-Achterhoek gaat binnenkort ook samenwerken met het Stadsmuseum. We houden je op de hoogte!

Hou de agenda in de gaten

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Leestips Kunst & Cultuur

Special: Muziek maken

De bibliotheek heeft een uitgebreide themapagina gemaakt over Muziek maken. Met o.a. trends, filmmuziek, leren zingen, pianomuziek, musicals, online leren spelen, digitale bladmuziek en muziek maken met de iPad.

Naar Muziek maken

Boekverfilming

Jaarlijks wordt in Vlissingen Film by the Sea georganiseerd en wordt de Parel voor de Beste Boekverfilming uitgereikt. Kijkers mogen stemmen.

Ga naar Film by the sea

Bekijk Boektrailers op YouTube

75 Jaar Vrijheid

In 2020 was er in Bibliotheek Doetinchem een prachtige expositie te zien over 75 Jaar Vrijheid. 90 jongeren uit Nederland en Duitsland werkten hieraan mee. 

Lees meer

Download de Gelderland Herdenkt App

Muziekweb Muziektips

Achterhoek muziek

We hebben geweldige muzikanten in de Achterhoek. Hier een playlist die we hebben gemaakt voor het Midzomer Biebfestival.

Kijk & luister

Vrienden Hengelo

De Vrienden van Bibliotheek Hengelo organiseren filmavonden in de bibliotheek in Hengelo. Bibliotheek Vorden organiseert samen met het Kultuurhus filmavonden. 

Agenda Vrienden Bibliotheek Hengelo

Stadsmuseum

Het Stadsmuseum Doetinchem biedt meer dan alleen tentoonstellingen. Bij het Stadsmuseum draait het ook om het verhaal! 

Filmpje Doetinchem in 1940

E-books