Biebwatch

Hou je ook/niet van lezen? Kom dan naar de bibliotheek!

De bibliotheek is meer dan alleen lezen. Je kunt bij ons ook studeren, cursussen volgen, je telefoon opladen of gewoon lekker chillen. Iedereen kan naar binnen lopen. Ook als je geen lid bent. Maar waarom zou je geen lid worden? Tot 18 jaar is het namelijk gratis!

Bibliotheek App

Met je mobiel of tablet reserveren en verlengen in onze catalogus? Dat kan met de gratis Iguana Bibliotheek App. 

Download voor Apple

Download voor Android

Download voor windows

Studeren in de bieb

Moet je studeren voor een proefwerk maar is het thuis veel te druk? In de bibliotheek zijn er werkplekken met computers en printers. Bovendien kun je gratis allerlei databanken raadplegen. En overal is gratis wifi! Ook als je geen lid bent van de bibliotheek kun je gewoon bij ons komen studeren.

Studeren in de bieb

Online leren

Leesapp voor (v)mbo

Met de LEES app krijgen vmbo-leerlingen en mbo-studenten een jaar lang gratis toegang tot 100 e-books en luisterboeken die speciaal voor hen zijn geselecteerd.

Download de app

Theorie-examen oefenen

Bezig met het halen van je rijbewijs? Als je lid bent van de bibliotheek, dan kun je bij ons onbeperkt oefenen op je bromfiets en auto theorie-examen!

Aan de slag

E-books en Luisterboeken

Als je lid bent van de bibliotheek kun je GRATIS e-books en luisterboeken lenen! Voor je tablet, smartphone of e-reader kun je de nieuwe Online Bibliotheek-app downloaden.

Download de Online Bibliotheek App

Moeite met lezen

Ben je dyslectisch, slechtziend of blind? Op de site van Passend Lezen is er een ruime keuze gesproken boeken voor de literatuurlijst. Je kunt ze streamen of downloaden. Ook vind je hier boeken met grote letters en nog veel meer info.

Naar Passend Lezen

Uittrekselbank

In de Uittrekselbank vind je ruim 2700 uittreksels van Nederlandstalige én buitenlandse literatuur en circa 360 auteursportretten. En er zijn nog veel meer digitale bronnen. Als je lid bent kun je het zowel in de bibliotheek als thuis gebruiken.

Naar de Uittrekselbank

Muziekweb

Ed Sheeran in de bibliotheek? Je mag hem wel even van ons lenen hoor! Zoek hem op in onze muziekcatalogus Muziekweb. Je kunt zelfs tracks op je website of blog zetten! Ook veel achtergrondinfo en playlists.

Naar Muziekweb

Wat zijn de beste leraren op YouTube?

Bekijk de hele playlist