Vrijwilligers gezocht

Iedereen doet mee!

Word vrijwilliger en lever een bijdrage aan de Bibliotheek!

Steeds vaker doet Bibliotheek West-Achterhoek een beroep op vrijwilligers. Veel maatschappelijke diensten en activiteiten kunnen wij alleen uitvoeren met hulp van enthousiaste en zeer gewaardeerde vrijwilligers. Zo werken we samen aan kansen voor iedereen. Wil je ook vrijwilliger worden? Welke bijdrage zou jij willen leveren? Hieronder zie je welke vrijwilligers we zoeken. We zijn heel blij met jouw inzet!

Actueel

Digi-Vrijwilligers gezocht

Ben jij handig op de computer? Of ben je een oud-cursist en vind je het leuk jouw kennis over te dragen aan anderen? Voor de cursussen Klik & Tik en Digisterker én voor onze Digitale Overheid (IDO) en Digihulp spreekuren zijn wij op zoek naar vrijwilligers. 

Ja, ik wil digi-vrijwilliger worden

Meedoen in Bronckhorst

De Nederlandse Organisatie voor Vrijwilligerswerk heeft dit jaar uitgeroepen tot nationaal jaar voor het vrijwilligerswerk. Met de campagne Mensen Maken Nederland worden meer en nieuwe mensen gezocht die zich vrijwillig willen inzetten voor onze samenleving. Meedoen in Bronckhorst besteed aandacht aan de campagne met een viertal filmpjes die het komende jaar op de site te zien zijn. In het filmpje vertellen vier vrijwilligers uit onze gemeente over het vrijwilligerswerk dat ze doen. "Onze" Gerda Hesselink is ook gefilmd!

Lees meer

Voorlezer VoorleesExpress

Een belangrijk aandachtspunt van de Bibliotheek West-Achterhoek is het voorkomen van taalachterstanden. In dat kader werken we onder andere met de VoorleesExpress. Voorlezers van de VoorleesExpress komen 20 weken lang thuis bij een gezin met kinderen van 1 tot 6 jaar die moeite hebben met de Nederlandse taal.

Lees meer


Wij zoeken jou!

Digisterker vrijwilliger

Het Taalhuis West-Achterhoek zoekt Digisterkervrijwilligers die mensen willen helpen om te leren werken de E-overheid.

Lees meer

Klik & Tik vrijwilliger

Het Taalhuis zoekt Klik&Tik-vrijwilligers die mensen willen helpen met het verbeteren van hun computervaardigheden.

Lees meer

IDO Vrijwilliger

Als vrijwilliger Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) verwijs je mensen door naar het juiste (digitale) loket.

Lees meer

Gastvrouw/Gastheer

Als gastvrouw/gastheer verwelkom je bezoekers, help je ze bij het oplossen van vragen en zorg je voor een mooie presentatie van de collectie én van de Bibliotheek. 

Lees meer

Taalvrijwilliger

Het DigiTaalhuis West-Achterhoek zoekt Taalvrijwilligers die mensen die moeite hebben met lezen en schrijven willen helpen met het verbeteren van deze vaardigheden.

Lees meer

Seniorweb Docent

Heb je enige docentenervaring en kennis over digitale onderwerpen? Vind je het leuk om ouderen wegwijs te maken op de computer? Dan is SeniorWeb docent misschien iets voor jou!

Lees meer