Kids Factory

Back to school!

Heb je er zin in? Op deze pagina heel veel leestips en ideeën om je te helpen met je huiswerk. In de bibliotheek

Wist je dat?

... kinderen die meer lezen, lezen met meer plezier, zijn beter in taal en scoren hoger op de Cito eindtoets. Dus kom naar de bieb, want lezen is ook gewoon leuk. 

Boekentips

Bij de bibliotheek kun je gratis boeken lenen. We hebben van alles. Kijk maar eens in de online catalogus. Je kunt een boek direct reserveren.

Zoek een boek

Stripboeken

Wist je dat de bibliotheek ook stripboeken heeft? Je kunt ze mee naar huis nemen, maar je kunt ook lekker in de bieb gaan zitten lezen. Kom langs!

Nieuwste strips

Makkelijk Lezen Plein

Moeite met lezen? Wij maken het makkelijker voor je! In iedere bibliotheek is een Makkelijk Lezen Plein.

Alles over het Makkelijk Lezen Plein

Bekijk de video

BiebLab Workshops

In de vakanties organiseert Bibliotheek West-Achterhoek gratis BiebLab workshops over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld ChatGPT, Ozobot, Scratch, Stopmotion...

Meer informatie

Zaklamplezen

Kom jij ook met je zaklamp naar de bieb? Je kunt die avond in het donker boeken komen lenen of komen (voor)lezen. De lampen in de bieb zijn zoveel mogelijk uit en de sfeerlichtjes zijn aan. 

Kijk in de agenda

Halloween

Voor de jaarlijkse Halloween optocht in Doetinchem kun je naar de bibliotheek komen om je onwijs eng te laten schminken en zijn er andere spooktaculaire activiteiten.

Meer weten over Halloween?

Online lezen

Boeken op je mobiel

Als je lid bent van de bibliotheek kun je GRATIS e-books en luisterboeken lenen! Voor je tablet, smartphone of e-reader kun je de nieuwe Online Bibliotheek-app downloaden. Met heel veel kinderboeken. Handig, want ze raken nooit uitgeleend en je hoeft ze niet terug te brengen.

Download de nieuwe e-book en luisterboeken app

Alle e-books voor kids

De Boekenreismachine

De boekenreismachine is het leukste online escaperoomspel! Vind jij de trofee van de bibliotheek terug? 
Wat is een online escaperoom? Dat is een spel waarbij je een digitale ruimte binnengaat en probeert te “ontsnappen” voordat de tijd op is. Dit door puzzels op te lossen en hints en clues te ontdekken. Lukt het jou om de opdrachten te vervullen voordat de tijd op is? Het spel duurt ongeveer 45 minuten tot 1 uur, afhankelijk van hoe snel je bent.

Speel het spel

Karaokelezen met Yoleo

Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Lezen met Yoleo is ook makkelijk. Doordat de tekst wordt getoond en voorgelezen. Een soort karaoke dus. Duizenden kinderen maken al met veel plezier gebruik van Yoleo.

Lees meer

Scoor een boek

In heel Nederland doen 22.000 leerlingen mee aan Scoor een boek. Doet jouw klas niet mee? Geen nood. Ook thuis kun je nu scoren. Met je eigen thuisposter en leuke opdrachten van o.a. Jochem Myjer en Arjen Robben. Iedereen kan aan de Scoor een Boek Thuiseditie meedoen!

Scoor thuis

Leuke activiteiten

Je kunt bij ons niet alleen boeken lezen. We organiseren ook heel veel leuke dingen. Hieronder een paar voorbeelden. Dus hou de agenda in de gaten!


Online leren

Werkstuk of spreekbeurt

Wat zijn leuke onderwerpen voor je werkstuk en spreekbeurt? En welke boeken kan je gebruiken om informatie te verzamelen? Wij helpen je op weg! Kijk maar eens op deze pagina's. Veel succes! 

Naar de Jeugdbibliotheek

Junior Einstein

Met Junior Einstein kun je online oefenen voor alle vakken van de basisschool! En zelfs voor de Citotoets. Log in met je Bibliotheekaccount, dan kun je onbeperkt oefenen.

Naar Junior Einstein

JeugdBieb

Op Jeugdbieb vind je links naar informatieve websites, filmpjes en apps. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken..

Meer weten?

Boekenzoeker

Een boek dat bij je past? Boekenzoeker helpt je kiezen. Fantastische site als je niet weet welk boekje je wilt lezen.

Ik zoek een boek

Waanzinnige Podcast

Dé podcast over kinderboeken. Voor en door kinderen! Je kunt ook zelf een podcast maken.

Luister naar de podcasts

Scratch

Programmeer of animeer met Scratch je eigen game en deel het met anderen uit de hele wereld.

Aan de slag

NEMO

Een ontzettend leuke site van het NEMO ScienceMuseum. Ontdek thuis de wereld om je heen!

Laat je verrassen

Zapp

Zapp zendt dagelijks kinderprogramma’s zoals Brugklas, SpangaS, Het Klokhuis en NOS Jeugdjournaal uit.

De hele dag Zapp kijken

BiebLab

BiebLab maakt toffe video's en te gekke liveshows op YouTube! Kijk elke tweede zaterdag van de maand om 16.00 uur naar De Gameshow en doe elke laatste woensdag van de maand om 15.00 uur mee aan de quiz óf challenge tijdens BiebLab Live.

BiebLab kijken


Wist je dat je in de bibliotheek ook huiswerk kunt maken? We hebben computers, printers en er is gratis wifi!


Tips voor je ouders, juf of meester