Zomerexpositie

Gepubliceerd op: 18 juni 2024 15:14

Op de expositiegalerij van ’t Brewinc is in de maanden juli, augustus en september een bijzondere tentoonstelling te zien: Doetinchem: Vroeger en Nu.

Deze zomerexpositie is een jaarlijkse samenwerking tussen het Stadsmuseum Doetinchem en Bibliotheek West-Achterhoek. Ieder jaar wordt er door het Stadsmuseum voor een nieuwe invalshoek gekozen om iets van de omvangrijke depotcollectie te kunnen laten zien.

De nogal breed opgezette expositie laat een beeld van diverse thema’s zien die bijna allemaal met de stad en haar wijde omgeving te maken hebben.

In een scala aan onderwerpen, stijlen en techniek, zowel in kleur als in zwart/wit, is een selectie uit de uitgebreide kunstcollectie van het Stadsmuseum gemaakt. Daarbij zijn er kunstwerken, zowel uit de 20ste als uit de 21ste eeuw gekozen. Eveneens is er voor een diversiteit aan bekende- en minder bekende streekgebonden kunstenaars gezorgd.

De expositie is in 7 thema’s verdeeld waar de topografie van de stad en haar landschappelijke omgeving, gezichtsbepalende molens, stillevens, sport en beweging, de vrouw, diversiteit en de geometrische abstractie aan de orde komen.

De expositie is te vinden op de eerste verdieping van bibliotheek Doetinchem en te bekijken tijdens openingstijden van 't Brewinc.

Klik hier voor meer exposities