Digisterker

Digisterker

Bijna alle overheidszaken regel je tegenwoordig via internet en met een DigiD. Heb je moeite met websites van de overheid? Volg dan de cursus Digisterker - werken met de e-overheid.

Het aanvragen van huurtoeslag, het doorgeven van een verhuizing, belastingaangifte, bijna alle overheidszaken regelt u tegenwoordig via internet en met een DigiD. Voor inwoners van de gemeente Doetinchem die moeite hebben om te werken met websites van de overheid biedt Bibliotheek West-Achterhoek de cursus Werken met de e-overheid aan.

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het gebruiken van DigiD;
  • het zoeken en vinden van informatie op overheidswebsites;
  • het aanvragen van bijvoorbeeld een toeslag of het (digitaal) maken van een afspraak;
  • het gebruiken van persoonlijke omgevingen van overheidsorganisatie (zoals Mijn toeslagen, werk.nl en MijnOverheid);
  • het gebruik van Regelhulp.

Er wordt gewerkt met kleine groepen van maximaal 6 deelnemers. De cursus wordt gegeven door een gecertificeerde docent. Je gaat zelf oefenen. Voorwaarde is daarom dat je kunt werken met een computer. Als je dat nog niet kun je eerst de computercursus Klik & Tik volgen. De cursus Digisterker: Werken met de e-overheid maakt ook gebruik van de sites van de gemeentes Doetinchem, Bronckhorst en Doesburg.

LET OP
Om deel te kunnen nemen aan de cursus heb je een DigiD-code nodig waarmee je zelfstandig kunt inloggen. Tijdens de cursus leer je werken met websites waarvoor je een DigiD-code nodig hebt.
(Heb je nog geen DigiD-code? Kom dan naar het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek.)
 

Kosten
De cursus Digisterker kost €20,- voor het cursusmateriaal. 

Wil je je aanmelden voor deze cursus?
Bel dan met de Klantenservice: 0314 – 333 445 of vul het aanmeldformulier in de agenda in. 

Kijk in de agenda voor data

Meedoen-arrangement

meedoen arrangement

Woon je in Doetinchem en heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor het Meedoen-arrangement. Tegen inwisseling van punten krijg je dan ook het lesmateriaal vergoed. 

Meer informatie over het Meedoen-arrangement