Klik & Tik

Klik en tik

Wil je graag meer met de computer doen, maar weet je (nog) niet goed hoe het werkt of wil je nét iets meer kunnen?

Klik & Tik in de bibliotheek

Klik&Tik is een cursus die op de website oefenen.nl staat. Stap voor stap leer je typen, e-mailen en ga je het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kun je zelf oefenen. In de Bibliotheek krijg je persoonlijke hulp en de cursusleider past zich aan jouw tempo aan. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen met hetzelfde niveau.

De Bibliotheek biedt Klik&Tik 1 en Klik&Tik 2 aan. Ben je nog niet bekend met computers en/of met internet? Volg de cursus Klik&Tik 1. Kun je werken met een computer, laptop en/of tablet, maar wil je meer kunnen met internet en/of sociale media? Volg de cursus Klik&Tik 2.

Klik&Tik 1
Deze cursus bestaat uit 8 lessen van elk 2 uur en bestaat uit de modules ‘Start’ en ‘Basis’. Je leert bijvoorbeeld het apparaat aan- en uitzetten, programma’s te openen en te sluiten en de muis en het toetsenbord te gebruiken.
Je ontvangt voor de afgeronde module(s) een certificaat.

Klik&Tik 2
Dit is een vervolg op Klik&Tik 1, maar je kunt ook deelnemen als je al kunt werken met een computer, laptop en/of tablet, maar graag wilt leren internetten en bijvoorbeeld gebruik wilt leren maken van sociale media.
Deze cursus bestaat uit 8 lessen van elk 2 uur en bestaat uit de modules: ‘Het internet op’ en ‘Veilig online’, maar je kan ook kiezen voor ‘Samen op ’t Web’.
Je leert bijvoorbeeld de 7 gouden regels voor veilig internetten, informatie op internet vinden, websites gebruiken, een inlog aanmaken bij webwinkels en online spullen kopen, marktplaats, video’s en muziek afspelen, vakanties boeken, zaken regelen bij de bank of overheid en (als je dat wilt) sociale media gebruiken (zoals: Whatsapp, Skype, Facebook en Instagram).
Je ontvangt voor de afgeronde module(s) een certificaat.

Kosten voor Klik&Tik 1 of Klik&Tik 2
De cursus is gratis voor leden én niet-leden. 

De kosten voor het cursusmateriaal zijn € 15,00 en deze kunnen tijdens de eerste les contant of met de pin betaald worden.

Als je zelf een laptop of tablet bezit, neem dan je eigen apparaat mee, zodat je dit apparaat goed leert gebruiken. Heb je geen laptop of tablet dan kun je tijdens de cursus gebruikmaken van apparatuur van de Bibliotheek. Je dient wel een eigen hoofdtelefoon/oortjes mee te nemen (in verband met de hygiëne). Om echt iets aan de cursus te hebben, moet je tussen de lessen door zelfstandig oefenen. Hiervoor heb je een eigen computer, laptop of tablet met internetaansluiting nodig.

Wil je je aanmelden voor één van deze cursussen?
Bel dan met de Klantenservice: 0314 – 333 445 of vul het aanmeldformulier in de agenda in. 

 Kijk voor aanmelden, cursusdata en locaties in de agenda.

Klik hier voor de data

Direct online oefenen

Ben je werkloos en niet zo goed op de computer?

Laborijn

Speciaal voor de internetcursus Klik & Tik heeft Bibliotheek West-Achterhoek samen met het UWV het initiatief genomen voor een wekelijkse cursusmiddag. Ben je werkloos en niet zo goed op de computer, meld je dan aan bij het UWV. 

Naar de site van het UWV

Ben je cliënt bij ZoZijn?

ZoZijn

Ook cliënten van Estinea de ZoZijn School kunnen de cursus Klik en Tik volgen. Dankzij de ondersteuning van professionals van deze twee instellingen en in samenspraak met De Lichtenvoorde, FatimaZorg, Mee Oost-Gelderland en het Graafschap College kan de bibliotheek deze cursus nu ook op deze manier aanbieden.

Naar de site van ZoZijn

Meedoen-arrangement

Meedoen Arrangement

Woon je in Doetinchem en heb je een laag inkomen? Dan kom je misschien in aanmerking voor het Meedoen-arrangement. Tegen inwisseling van punten krijg je dan ook het lesmateriaal vergoed.

Meer informatie over het Meedoen-arrangement